Suuret levy-yhtiöt haastavat Napsterin oikeuteen

Suurten amerikkalaisten levy-yhtiöiden muodostama tekijänoikeusrikkomuksia valvova yhdistys RIAA (Recording Industry Association of America) haastaa vasta viiden kuukauden ikään ehtineen Napsterin oikeuteen. Napster on kehittänyt Internet-verkkoa hyväkseen käyttävän ohjelmiston, jonka avulla käyttäjät voivat vaihtaa laittomia musiikkitiedostoja suoraan koneelta toiselle. RIAA vaatii Napsterilta peräti 100 000 dollaria jokaisesta tekijänoikeuksien vastaisesti Napster-ohjelmistolla kopioidusta kappaleesta.

Suomessakin suhteellisen suosittu Napster-ohjelmisto on yrityksen toimitusjohtajan mukaan kehitetty laillista käyttöä varten. Napster ei itse levitä ollenkaan laitonta materiaalia ohjelmistonsa avulla.

Käytännössä laillisia käyttötarkoituksia Napsterille ei juuri löydy ja valvominen on hankalaa. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>