SOT Oy laajentaa toimintaansa Pietariin

SOT Oy Suomen Ohjelmistotyö Ab on avannut uuden toimipisteen Pietariin aiempien Tampereen, Helsingin ja Tallinnan toimipisteiden lisäksi. ZAO COT (Oy SOT)-nimisen tytäryhtiön tarkoituksena on laajentaa SOTin liiketoimintaa Pietarin talousalueelle. Uusi toimipiste antaa SOTille sekä jalansijan Pietarin markkinoilla että toimii rekrytointikanavana yhtiön etsiessä uusia ohjelmointilahjakkuuksia palvelukseensa.

”Pietarin alue on mielenkiintoinen erityisesti rekrytoinnin kannalta. Suomessa on pula taitavista GNU/Linux- ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ymmärtävistä ohjelmoijista. SOT kasvaa voimakkaasti ja tarvitsee lisää osaavaa työvoimaa”, toteaa SOT:n toimitusjohtaja Santeri Kannisto. ”Tässä kohtaa työvoiman tarve ja koulutusjärjestelmä eivät selvästikään kohtaa. GNU/Linux ja avoimen lähdekoodin ohjelmistot ovat voimakkaimmin kasvava ohjelmistoteollisuuden ala. Osaavan työvoiman puute tulee heikentämään nopeasti suomalaisten ohjelmistoyritysten kansainvälistä kilpailukykyä jo lähitulevaisuudessa, mikäli asiaan ei tartuta”, Kannisto ennustaa.

SOT:n uutta Pietarin toimipistettä johtaa SOTin palveluksessa aiemmin Viron Country Managerina toiminut Anton Anisimov. Anisimov vastaa tulevaisuudessa yhtiön Viron ja Venäjän toiminnoista SOT:n COO:na (Chief Operating Officer).

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>