Bluetooth-puhelimet hyökkäyksille alttiita

Itävaltalaisen Salzburg Research -yhtiön Cebit-messuilla suorittama tutkimus osoittaa kiistatta, että eri puhelinvalmistajien Bluetooth-toteutukset ovat hyökkäyksille alttiita. Salzburg Research suoritti Cebit-osastoltaan ns. Bluesnarfing-hyökkäyksiä kaikkiin ohikulkeviin Bluetooth-laitteisiin.

Neljän messuvuorokauden aikana tutkimusdataa kertyi 1269 Bluetooth-laitteesta. Päätelaitteista 70 prosenttia oli Nokian, noin 11 prosenttia SonyEricssonin ja 8,2 prosenttia Siemensin valmistamia. Yleisin Bluetooth-päätelaite oli Nokia 6310, joita löytyi yhteensä 135 kappaletta. Näistä peräti 44:ään onnistuttiin tekemään Bluesnarfing-hyökkäys käyttäjän tietämättä. SonyEricssonin kännyköiden tietoturva oli hieman Nokiaa parempi, sillä T610-kännyköitä löytyi 33 kappaletta, joista hyökkäys onnistui vain kahteen.

Bluesnarfing-hyökkäykset ovat uhka haavoittuvaisille Bluetooth-toteuksille, sillä hyökkääjä voi esimerkiksi lukea hyökkäyksen kohteena olevasta kännykästä tietoja, soittaa haluamaansa numeroon tai lähettää SMS-viestejä käyttäjän laskuun. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>