Googlelta ilmainen sähköpostipalvelu

Microsoftin ja Yahoon kanssa hakukonemarkkinoilla kovaa kilpailua käyvä Google jysäytti eilen torstaina todellisen uutispommin. Google aikoo nimittäin haastaa Microsoftin Hotmail-palvelun sekä Yahoo Mailin omalla ilmaisella sähköpostipalvelullaan, joka on nimeksi tulee Gmail. Kyseessä on sen verran yllättävä uutinen, että Google joutui jo selittelemään medialle, onko uutinen totta vai pelkkää aprillipilaa.

Googlen edustajien mukaan yhtiöllä on riittänyt hupia aprillipäiväksi osuneen julkistuksen tiimoilta. Useilla keskustelupalstoilla Gmail-idea kuitattiin huonona vitsinä, varsinkin kun Google lupasi Gmailin käyttäjille gigatavun levytilaa henkilökohtaisia sähköpostilaatikoita varten. Hotmail antaa käyttäjille levytilaa kaksi megatavua ja Yahoo neljä megatavua, joten Google on täysin omassa kokoluokassaan.

Google teki julkistuksensa alusta asti aprillipilatyyliin. Jo tiedotteen alaotsikossa luki ”Search is Number Two Online Activity — Email is Number One: ’Heck, Yeah,’ Say Google Founders.” Googlen oikea aprillipila löytyi kuitenkin rekrytointi-ilmoituksista, joissa se haki työntekijöitä mm. kuuhun avattavaan toimistoonsa. ”On aprillipäivä. Olemme saaneet paljon hupia tästä ilmoituksesta. Olemme erittäin tosissamme Gmailin kanssa”, sanoi Googlen tuotejohtaja Jonathan Rosenberg.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>