Nelly Furtadon kappale perustuu luvatta Assembly 2000 -voittajaan?

Suomalainen Janne ”Tempest” Suni osallistui vuonna 2000 kappaleellaan Acid Jazzed Evening Assembly-tapahtuman musiikkikilpailuun ja voitti sen. Nyt sama kappale on palannut julkisuuteen hip-hop-tuottaja Timothy ”Timbaland” Mosleyn toimesta. Timbaland on ensimmäisen kerran käyttänyt luvatta osia kappaleesta jo vuonna 2005 tehtyään kännykkäsoittoääniä MSN Music -palveluun. Ilmeisesti Timbaland piti kappaleesta, sillä hänen Nelly Furtadolle tuottamansa ”Do it”-kappale ei ainoastaan kuulosta vaan on osin täsmälleen sama kuin Sunin alkuperäinen teos. Timbaland tai kukaan muukaan levy-yhtiön edustaja ei missään vaiheessa ole ollut Suniin yhteydessä.

Tekijänoikeusrikkomuksesta huolimatta oikeussaleissa tuskin tullaan näkemään suomalaisen harrasteartistin ja levy-yhtiö Geffenin lakimiesarmeijan yhteenottoa, sillä oikeuskäsittelyyn menisi tuhottomasti aikaa ja rahaa. Mikäli juttu saa Internetissä riittävästi julkisuutta, Timbaland tai levy-yhtiö saattavat vahingonhallinnan nimissä reagoida asiaan. Musiikkikappaleiden vertailua on katsottu Youtube-palvelussa jo yli 130 000 kertaa. Lisäksi musiikkilehti Side-Line aikoo käsitellä aihetta maaliskuun numerossaan. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>