Lenovo haastaa MacBook Airin ultraohuella ThinkPadilla

Lenovo tuo markkinoille luokkansa ohuimman ja kevyimmän kannettavan tietokoneen. ThinkPad X300 on ohuimmillaan vain 1,85 senttimetrin paksuinen ja sen minimipaino on 1,42 kiloa polttavan DVD-aseman kanssa. Laitteessa on sisäänrakennetut kaiuttimet, digitaalinen mikrofoni sekä 1,3 megapikselin kamera. Vain seitsemän millimetrin paksuisen polttavan DVD-aseman tilalle voidaan valita myös lisäakku, jolloin käyttöaika on yli 10 tuntia. Normaali akku kestää 4 tuntia ja tehoakku 6,5 tuntia. Langattomista yhteyksistä tuettuja ovat WLAN-, Ethernet- ja 3G.

ThinkPad Roll Cage -kehikon ansiosta X300 kestää entistä paremmin tärähdyksiä ja kolhuja. X300-mallissa on käytetty samoja kestäviä mutta kevyitä lasikuitu- ja hiilikuitumateriaaleja kuin muun muassa lentokoneissa ja Formula 1 -autoissa.

Lenovon ThinkPad X300 -mallisto tulee Suomessa myyntiin maaliskuun lopussa ja malliston arvonlisäverolliset suositushinnat alkavat 2 890 eurosta. ”ThinkPad on ollut kannettavien tietokoneiden pioneeri jo yli 15 vuoden ajan. Asiakkaat haluavat yhä ohuempia ja kevyempiä koneita, mutta DVD-asemasta, USB-porteista ja lisäakun mahdollisuudesta ei haluta luopua. ThinkPad X300 -malli on vastaus asiakkaidemme toiveisiin”, kertoo Lenovon Suomen tuotepäällikkö Ismo Lokka.

BusinessWeek -verkkolehti on julkaissut mielenkiintoisen artikkelin ThinkPad X300 -mallin synnystä. Lenovo ei itsekään odota X300-mallista volyymituotetta sen korkean hinnan vuoksi, mutta yhtiö uskoo sen vahvistavan Lenovo- ja Thinkpad-brändien asemaa markkinoilla.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>