EU mätkäisi Microsoftille jälleen kerran tuntuvat sakot

Euroopan komissio on muistanut Microsoftia hulppealla 899 miljoonan euron suuruisella sakolla. EU:n mukaan Microsoft ei ole noudattanut sille jo vuonna 2004 määrättyjä ehtoja. Jo aiemmin Microsoft on saanut EU:lta 497 miljoonan euron (2004) ja 280 miljoonan euron (2006) suuruiset sakkorangaistukset. Alkuperäinen syy sakkoihin on se, että Microsoft on käyttänyt väärin määräävää markkina-asemaansa. Tuorein sakko mätkäistiin, koska Microsoft ei ole muuttanut toimintaansa rangaistuksista huolimatta.

”EU:n kilpailupolitiikan 50-vuotisessa historiassa Microsoft on ensimmäinen yhtiö, jota komission on täytynyt sakottaa siitä, että yhtiö ei ole totellut komission kilpailupoliittista päätöstä”, kilpailukomissaari Neelie Kroes totesi komission tiedotteessa. Microsoft on itse sanonut tekevänsä kaikkensa, jotta se noudattaisi EU:n määräyksiä. ”Puhuminen on halpaa, mutta sääntöjen nuodattaminen on kallista. Me emme halua puhetta ja lupauksia. Haluamme heidän noudattavan sääntöjä”, Kroes jatkoi. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>