Saksa aloittaa nettisisällön sensuroinnin

Saksassa hyväksyttiin viime viikon torstaina lakiehdotus, joka muistuttaa hyvin paljon Suomessa käytössä olevaa nettisensuuria. Saksan uusi laki vaatii paikallisia palveluntarjoajia estämään nettikäyttäjien pääsyn sivustoille, jotka löytyvät liittovaltion poliisiviranomaisten ylläpitämältä sensuurilistalta. Uusi laki on luonnollisesti herättänyt runsaasti kritiikkiä, sillä haitallisen materiaalin leviämisen estäminen onnistuisi mahdollisesti tehokkaammin muilla menetelmillä.

Suomessa nettisensuuri on poikinut mm. pitkän kädenväännön viranomaisten ja Matti Nikin välillä. Nikki on yrittänyt herättää keskustelua nettisensuurista, mutta keskustelun kohteeksi onkin joutunut hänen oma sivustonsa ja persoonansa, ei itse nettisensuuri. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>