Air Francen hätkähdyttävät valokuvat olivat Lost-sarjasta

Lähdekritiikki on ollut kateissa useissa uutistoimituksissa, kun Lost-sarjasta napattuja kuvia esitettiin aitoina kuvina Air Francen lento-onnettomuudesta sekä televisiossa että nettisivuilla. ”Internetin kautta” lähdemateriaalin vastaanottanut bolivialainen tv-kanava kertoi kuvien löytyneen menehtyneen brasilialaisen matkustajan digikamerasta. ”Nämä kaksi kuvaa on ilmeisesti ottanut yksi matkustaja juuri ennen onnettomuutta”, totesi uutistenlukija suorassa lähetyksessä.

Bolivialaisen PAT-kanavan möhläys meni nopeasti läpi muuallakin. Uutinen päätyi ainakin puolalaisen TVN24:n uutislähetykseen sekä hollantilaisen BNR:n nettisivuille. Mikäli uutistoimittajat olisivat hieman paremmin perehtyneet uutiskuviin, heidän olisi pitänyt hoksata esimerkiksi se, että valokuvissa lento-onnettomuus tapahtuu kirkkaassa päivänvalossa, vaikka Air Francen onnettomuus tapahtui todellisuudessa yöaikaan. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>