Australia haluaa sensuroida nettipelejä

Australian hallitus haluaa estää maan kansalaisten pääsyn pelaamaan verkkopelejä, jotka ovat sopimattomia 15-vuotiaille. Australiassa ei ole käytössä K18-ikärajaa peleissä, joten kaikki pelit, joille ei riitä K15-merkintä, ovat kokonaan pannassa. Toistaiseksi K18-pelien myynti on kielletty vain fyysisissä myymälöissä, mutta nyt Australian viranomaiset lisätä maan nettipalveluntarjoajien ylläpitämälle ”mustalle listalle” pelipalvelut, joissa käyttäjät voivat pelata K18-pelejä.

The Sydney Morning Herald -lehden mukaan australialainen verkkopelien pelaaja on keskimäärin 30-vuotias, joten uusi lakiehdotus joutunee runsaan kritiikin kohteeksi. Australian hallitus on ilmoittanut haluavansa suojella lapsia nettirajoituksillaan, mutta mikäli verkkopelejä pelaavat pääasiassa vain aikuiset, on verkkopelien panna-ajatus pahasti pielessä. Uusi lakiehdotus voisi käytännössä asettaa pannaan esimerkiksi World of Warcraftin ja jopa Second Lifen, sillä niitä ei ole luokiteltu Australiassa ollenkaan. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>