Radio Hami toteuttaa yksityisen digitv-lähetyksen

Suomen ensimmäisen yksityisen digitaalisen televisiolähetyksen aika koittaa 16.-19. heinäkuuta heinäkuussa, kun SRAL:n kesäleireillä vuodesta 1991 asti toiminut Radio Hami siirtyy digitaaliteknologiaan. Pudasjärvellä heinäkuussa järjestettävällä HamiWaara 09 -leirillä voidaan nähdä perinteisen leiriradion lisäksi leiritelevisio.

Idea leiritelevision tekemiseen on kypsynyt vuosien varrella, kun Radio Hamin porukka on toteuttanut Internetin välityksellä videolähetyksiä SRAL ry:n kevät- ja syyskokouksista jäsenistön katseltavaksi. Myös radioamatöörien amatööritelevisio-taajuuksilla on nähty lukuisia harrastelijoiden kuvaamia koosteita tapahtumista. Radio Hami on tänä vuonna äänessä Pikku-Syötteeltä ULA-taajuudella 94,6 MHz ja keskipitkillä aalloilla 1584 kHz. Leiritelevisio lähetetään taajuudella 490 MHz (kanava 23). Radioaaltojen lisäksi molempia lähetyksiä voi seurata netissä.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>