Pelitilivarkaita vankilaan Kiinassa

Kiinan viranomaiset ovat tuominneet vankeuteen 11 henkilöä, jotka kuuluivat haittasovelluksia koodanneeseen porukkaan. Tuomittujen kehittämät haittasovellukset kehitettiin varastamaan verkkopelaajien käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Rikollisin keinoin hankitut yli viisi miljoonaa pelitiliä ei kaveruksia kuitenkaan lohduta, sillä porukka joutuu istumaan telkien takana seuraavat pari vuotta (maksimissaan kolme) ja rahallista maksettavaakin tuli 120 000 dollaria.

Nyt tuomittu 11 hengen porukka on vain pieni osa koko verkkorikollisliigasta, jonka käsialaa pelitilivarkaudet ovat. Kymmeniä muita liigan jäseniä tullaan tuomitsemaan vankeuteen lähiaikoina. Kaikkiaan liiga tienasi arviolta 4,4 miljoonaa dollaria kauppaamalla eteenpäin kähvellettyjä pelitilejä sekä niiltä löytyneitä virtuaalihyödykkeitä. Verkkopelien suosio Kiinassa on vankka, joten pelien ympärillä esiintyy runsaasti myös vilunkia. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>