IBM PC täyttää tänään 30 vuotta

Tänään vietetään PC-tietokoneiden 30-vuotissynttäreitä. Nykyisten PC-koneiden esi-isä IBM 5150 esiteltiin New Yorkissa 12. elokuuta 1981. Sitä ennen oli jo esitelty muita henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu mikrotietokoneita, kuten Apple II tai Commodore PET, mutta Microsoftin MS-DOS-käyttöjärjestelmällä varustettu IBM PC aloitti tietokoneiden vyöryn jokaiselle työpöydälle ja toi termin PC laajaan tietoisuuteen. IBM valitsi avoimen arkkitehtuurin ja avasi ovet komponentti- ja ohjelmistovalmistajille, ja ennen pitkää PC-teknologia dominoi tietokonemarkkinoita.

Ensimmäistä PC-mallia suunnitteli IBM:llä 12 henkilön tiimi, jonka jäsen Mark Dean muistelee pohtii vuosikymmenten aikana tapahtuneita muutoksia tuoreessa blogikirjoituksessaan. Dean tunnustaa käyttävänsä nykyään enemmän tablet-konetta perinteisen PC:n sijaan. Samalla hän toteaa, että PC kulkee nykyään samaa polkua kuin mekaaniset kirjoituskoneet, vinyylilevyt ja kuvaputkitelevisiot aiemmin. Niinpä hän näkeekin IBM:n toimineen erittäin fiksusti, kun se myi PC-yksikkönsä Lenovolle vuonna 2005. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>