Steve Jobs on poissa

Applen perustaja ja entinen toimitusjohtaja Steve Jobs on kuollut. Pitkään huonon terveydentilan kanssa kamppaillut Jobs oli jo vuonna 2004 haimaleikkauksessa, ja vuonna 2009 hän sai uuden maksan. 56-vuotiaana menehtynyt Jobs astui lopullisesti sivuun Applen toimitusjohtajan tehtävistä vasta elokuussa 2011. Applen osakekurssi on heilunut viime vuosina samaa tahtia Jobsin terveydentilan kanssa, joten odotettavissa lienee muutoksia yhtiön kurssissa.

Applen yhdessä Steve Wozniakin kanssa 21-vuotiaana perustaneesta Jobsista on vuosien mittaan tullut tietotekniikka-alan kenties palvotuin visionääri, joka on yhtiönsä julkaisemien tuotteiden ansiosta saanut lukuisia faneja ympäri maailmaa. Applen menestys on henkilöitynyt Jobsiin, ja Jobs on tahtomattaankin luonut ympärilleen laajan henkilökultin. Applen myymälöiden edustoille on ilmestynyt kukkia ympäri maailmaa ja verkossa Jobsin kuolema on synnyttänyt runsaasti muistokirjoituksia.

Jobsin kuolema on noteerattu verkossa käytännössä joka puolella. Jopa Applen kova kilpailija Microsoft on julkaissut Steve Ballmerin kommentin Jobsin kuolemasta. Apple luonnollisesti kunnioittaa perustajansa poistumista näyttävästi etusivullaan. Wired muistelee Jobsia videokollaasilla, joka sisältää otteita Jobsista eri aikakausilta. YouTubessa hitiksi on noussut vuonna 2005 kuvattu 15-minuuttinen video, jossa Jobs puhuu omasta elämästään – sekä kuolemasta.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>