Punakoneet teemana Alternative Party 2011 -festivaaleilla

Perjantaina Helsingin Kaapelitehtaalla käynnistyvän Alternative Party 2011 -festivaalin teemana ovat punakoneet eli idän ATK. Neuvostoliitossa rakennettiin kommunistivallan alla ainutkertaista ja omintakeista teknologiaa, esimerkiksi itse rakennettuja kotietokoneita. ”Lännessä tietokoneet tulivat tehtaasta, idässä keittiöstä”, toteaa Alternative Party ry:n hallituksen puheenjohtaja Kim Viljanen.

Tulevan viikonlopun yksi kohokohdista on lauantaina 22. lokakuuta kello 19, jolloin tohtori James Grime Isosta-Britanniasta esittelee alkuperäistä toisen maailmansodan Enigma-salakirjoituslaitetta ja paljastaa miten salakirjoitus murrettiin. Hämmentävien retrotietokoneiden ohella Alternative Partyn ohjelma runsaasti sisältää digitaalista taidetta. Tapahtuman live-konserttien esiintyjinä tänä vuonna ovat elektronisen musiikin yhtyeet Covenant (swe) ja Ural 13 Diktators. Liput Alternative Party 2011 -festareille maksavat 23 eurosta ylöspäin.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>