Microsoftilta Suomen yliopistoille yli 1,8 miljoonaa euroa

Microsoft on vuonna 2011 lahjoittanut Aalto-yliopiston säätiölle 1,4 miljoonaa euroa ja Oulun yliopistolle sekä Tampereen teknisen yliopiston säätiölle kummallekin 210 000 euroa. Microsoft kertoo tekevänsä yhteistyötä suomalaisten yliopistojen kanssa ja tukevansa tutkimusta, koska tutkimuksella ja tuotekehityksellä on kriittinen merkitys tulevaisuuden kasvulle, ja yliopistot ovat työpaikkojen ja yritysten kasvualusta. ”Euroopassa puhutaan paljon korkeakoulu- ja yliopistouudistuksen tarpeesta. Suomessa on ryhdytty toimeen tämän suhteen. Maamme yliopistot ovat avainasemassa kansallisessa innovaatiojärjestelmässä”, Suomen Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen toteaa.

Aalto-yliopiston vararehtori Heikki Mannila pitää Microsoftin lahjoitusta ja tutkimusyhteistyötä tärkeänä. ”Olemme iloisia tästä lahjoituksesta. Teknologiateollisuuden yritykset ovat meille tärkeä kumppani tutkimuksessa ja panostamme tähän yhteistyöhön jatkossakin. Jatkuva keskustelu alan toimijoiden kanssa hyödyttää kaikkia osapuolia. Microsoftin kanssa olemme tehneet menestyksekkäästi yhteisiä kunnianhimoisia hankkeita jo pitkään.”

Microsoftin ja Nokian kumppanuus luo mielenkiintoisia näkymiä uuteen suomalaiseen tutkimus- ja teknologiaekosysteemiin. Tällä hetkellä Microsoftilla on meneillään useita erikokoisia tutkimushankkeita suomalaisten yliopistojen kanssa. Esimerkiksi vuoden kestävässä tutkimushankkeessa Aalto-yliopiston kanssa selvitetään palvelunestohyökkäyksen kestäviä protokollia ja suunnitteluarkkitehtuureja internetiin. Toisessa, myös Aalto-yliopiston kanssa tehtävässä kaksivuotisessa hankkeessa luodaan uusia konsepteja hakukoneteknologian hyödyntämiseen innovatiivisesti kotiympäristössä.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>