Tamperelainen yrittäjä voitti Alma Median domainkiistassa

Suomalainen mediakonserni Alma Media ja tamperelainen yrittäjä ovat kiistelleet vuosien ajan Etuovi-tavaramerkin omistuksesta. Kiista kahdesta kotimaisesta Etuovi-verkkotunnuksesta on lopultakin päättynyt Viestintävirastossa yrittäjän hyväksi ja Alma Median tappioksi. Alma Media vaati Viestintävirastoa peruuttamaan ja siirtämään itselleen yrittäjän omistamat verkkotunnukset Etuovilehti.fi ja Etuovi-lehti.fi. Viestintävirasto kuitenkin hylkäsi vaatimukset ja katsoi, että verkkotunnukset kuuluvat laillisesti yrittäjälle. Yrittäjä omistaa tavaramerkin Etuovi myös painotuotteiden ja lehtien tunnuksena, ja Viestintäviraston päätöksen mukaan tavaramerkki on laissa tarkoitettu hyväksyttävä peruste Etuovi-verkkotunnuksille.

Jo vuonna 2004 Alma Media hävisi vastaavan kiistan yrittäjän omistamasta Etuovi.fi -verkkotunnuksesta. Viime vuoden lopulla Helsingin hovioikeus vahvisti (HelHO 31.12.2010/3571) Alma Median loukanneen yrittäjän tavaramerkkioikeutta ja kielsi yhtiötä käyttämästä tunnusta ETUOVI.COM ilmoituslehden nimenä. Samalla peräti neljätoista Alma Median vilpillisesti rekisteröityä Etuovi-aputoiminimeä poistettiin kaupparekisteristä. Hovioikeus määräsi Alma Median korvaamaan yrittäjän oikeudenkäyntikuluja ja maksamaan korvauksia tavaramerkkiloukkauksesta sekä vahvisti, että Alma Median käyttämä tunnus ETUOVI.COM ei ole laajalti tunnettu tavaramerkki. Korkein oikeus ei antanut Alma Medialle valituslupaa.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>