Syyrian presidentin sähköpostin salasana: 12345

Hakkeriryhmä tai tarkemmin sanottuna haktivistiryhmä Anonymous on kohdistanut maailman poliittisten johtajien tapaan katseensa Syyrian presidenttiin Bashar al-Assadiin, jota on vaadittu eroamaan. Anonymous on iskenyt Assadin toimiston tietojärjestelmään ja julkisti maanantaina satoja Assadin sekä hänen taustajoukkojen sähköpostiviestejä. Tällä kertaa haktivisteilta ei vaadittu suurta työtä salasanojen murtamisessa, sillä salasana ”12345″ oli käytössä useissa Assadin henkilöstön sähköpostitileissä. Kaiken kaikkiaan Anonymous tunkeutui 78 sähköpostitilille.

Sähköpostien joukosta löytyi muun muassa dokumentteja, jotka yrittivät ohjeistaa Assadia viime joulukuussa julkaistuun televisionyhtiö ABC:n haastatteluun. Haastattelija Barbara Walters tiedusteli, miksi Syyrian johto tappaa maan kansalaisia. ”Emme tapa kansalaisiamme. Yksikään hallitus ei tapa kansalaisia, ellei maata johtava henkilö ole hullu”, Assad kommentoi väitettä. Tarkkailijoiden mukaan Syyrian levottomuuksissa on kuollut jo yli 5000 henkilöä hallituksen joukkojen laittaessa kansalaisia kuriin.  Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>