Onko IRC kuollut?

Royal Pingdom ja IRC-Junkie.org ovat tällä viikolla julkaisseet laajahkot IRC-aiheiset artikkelit ja haastatelleet IRC:n alkuperäistä kehittäjää Jarkko Oikarista. IRC-Junkien haastattelu keskittyy lähinnä IRC:n syntyhistoriaan ja Oikarisen näkemyksiin IRC:n nykytilasta. Pingdomin artikkeli puolestaan pohtii IRC:n tilaa laajemmin esittäen muun muassa tilastoja IRC:n käyttäjämääristä. Pingdomin julkaisemat tilastot paljastavat mielenkiintoisen asian: Freenode kasvattaa käyttäjämääriään tasaisesti, vaikka muiden IRC-verkkojen käyttäjämäärät osoittavat alaviistoon tai polkevat paikallaan. Pingdom ennustaakin, että IRC ei ole vielä valmis kuolemaan, vaan sille löytyy tulevaisuudessakin oma käyttötarkoituksensa.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>