Stadiin kaikille ilmainen ja avoin nettiyhteys

Helsingin keskustassa avataan Helsinki-päivänä eli 12.6. kaikkien halukkaiden käyttöön ilmainen langaton internet-yhteys. Verkon käyttö ei siis edellytä erillistä kirjautumista tai salasanoja, vaan se on Helsingin keskustassa asuvien ja muuten liikkuvien vapaassa käytössä. Verkon toteutuksesta vastaa NextMesh Oy, joka aikoo rahoittaa verkon toiminnan mainosten avulla.

Tukiasemia pystytetään Kampin ja Kauppatorin välimaastoon. Lanseerauspäivänä käyttökunnossa pitäisi olla noin 70 tukiasemaa, jolloin verkko voi palvella jopa 17 000 yhtäaikaista käyttäjää. Uuden verkon luvataan olevan yhtenäinen koko kuuluvuusalueella, joka ulottuu aina Kaivopuiston rantaan asti. Verkkoa aiotaan myöhemmin laajentaa Helsingin sisällä, ja NextMesh suunnittelee myös vastaavien verkkojen rakentamista Suomen muihin kaupunkeihin.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>