Uudet ylätason verkkotunnusehdotukset nähtävillä – Suomesta viisi hakemusta

ICANN on julkistanut luettelon hakemuksista ylätason verkkotunnuksiksi. Vajaat parituhatta hakemusta sisältävä lista sisältää joukon ihan järkiperäisiä ehdotuksia (muun muassa .BLOG, .TECH, .SHOP, .WIKI) sekä lukuisia hieman hämmentävämpiä vaihtoehtoja (.SUCKS, .BEER, .PAMPEREDCHEF, .GOO). Joukossa on luonnollisesti runsaasti yritysten tavaramerkkeihin perustuvia hakemuksia, ja tiettyjä päätason domaintunnuksia on hakenut useampi taho. Lisäksi listalta löytyy useita hakemuksia aasialaisilla ja arabialaisilla merkistöillä kirjoitettaviin verkkotunnuksiin.

Suomesta listalle on päätynyt viisi hakemusta: .HELSINKI (Helsingin kaupunki), .PROMO (Phenomena Group Oy), .KONE (Kone), .NOKIA (Nokia) ja kolme kiinalaista merkkiä sisältävä Nokian hakemus, joka ei nyt tahdo kopipasteutua oikein tähän käppäiseen blogieditoriin. Perinteisessä vertailussa muihin Pohjoismaihin Suomi jää Tanskan ja Ruotsin taakse hakemusten määrässä, mutta voittaa sentään Norjan – mikäli näillä luvuilla jollekin merkitystä on. Oma hakijoiden joukossa lukunsa on Amazon, jolla on haussa 76 ylätason verkkotunnusta. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>