Sektori merkityksettömän tietomurron kohteena

Perjantaina 13.9.2013 uutisoitu laaja tietomurtojen sarja ulottui myös Sektoriin. Useisiin satoihin verkkopalveluihin murtautunut suomalaismies on tunkeutunut Sektoriin palvelimella koekäytössä olleen WordPress-alustan tietoturva-aukon kautta. Murtautuja ei kuitenkaan saanut testiympäristöstä haltuunsa muuta kuin muutaman koekäyttötunnuksen, jotka nekin olivat kryptattuja.

”Sektorin käyttäjien ei tarvitse olla huolissaan tietomurrosta, koska mekään emme ole”, sanoo Sektorin vastaava päätoimittaja Kimmo Kuokka.

Tietomurtotehtailijan kohteita olivat Sektorin lisäksi mm. Yle, Voice, Demi, Ray, Riemurasia ja STT. Lisätietoja tietomurtojen sarjasta löytyy CERT-FI:n ja Poliisin sivuilta.

Sektorin pitkä hiljaiselo päättyi siis tällaisiin uutisiin. Tästä tapahtumasarjasta johtuen tulemme ajamaan palvelun lähitulevaisuudessa alas. Tavoitteena on kuitenkin herättää palvelu tulevaisuudessa eloon hieman muokatulla toimintamallilla, mutta kyseinen tavoite saattaa jäädä kaukaiseksi haaveeksi.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>