Kirjaudu

Uutiskirje

Rekisteröidy Sektoriin ja tilaa itsellesi joko aamuisin tai iltaisin ilmestyvä uutiskirje sähköpostiisi.

Keskiviikko, 17.9.2003

Domain-maailmassa tapahtuu, Suomessa yli 23 000 uutta rekisteröintiä

Verisign on muuttanut ei-delegoitujen com- ja net-verkkotunnuksien toimintaa. Jatkossa esimerkiksi virheellisesti kirjoitettu domain-nimi johtaa Verisignin omalle palvelimelle, eikä virheilmoitukseen. Yhtiön tekemä dns-muutos on herättänyt suurta kummastusta ja verkkoylläpitäjät ennustavatkin jatkossa ongelmia. Aiemmin virheellisesti kirjoitettu sähköposti- tai verkko-osoite on johtanut selkeään virheilmoitukseen, mutta nykyinen käytäntö saattaa hämmentää loppukäyttäjiä. Lisäksi roskapostilta suojautuminen hankaloituu, sillä lähettäjän domain-osoitteen tarkistaminen ei välttämättä anna todenmukaista kuvaa domainin olemassa olosta.

Suomessa uusia fi-päätteisiä verkkotunnuksia on rekisteröity 1. syyskuuta voimaan astuneen verkkotunnuslain jälkeen yli 23 000 kappaletta. Operaattoreiden välisessä kisassa Elisa menestyi parhaiten, sillä lähes joka toinen operaattoreiden kautta haettu uusi domain on rekisteröity Elisan toimesta.

Lue juttu oma, 17.9.2003 15:45. Lähde: Verisign, Elisa, Slashdot
Rekisteröidy ja kirjaudu sisään, jos haluat kommentoida.

Kommentit ( 21 uutta / 21 )
pistettä.
Näytä vain kommentit joilla on vähintään
Laillista?
Anonyymi kommentoija, 17.9.2003 16:10:00
Pisteet: 0
On kyllä kumma, jos tämä on laillista, mutta "väärinkirjoitettujen" domainien ostaminen ja ohjaaminen mainoksiin on laitonta. Tämähän automaattisesti ohjaa kaikki www.dinsey.com tai www.mcdnoalds.com osoitteet Verisignin mainossivuille.
Re: Laillista?
Anonyymi kommentoija, 17.9.2003 16:18:15
Pisteet: 0
On kyllä kumma, jos tämä on laillista, mutta "väärinkirjoitettujen" domainien ostaminen ja ohjaaminen mainoksiin on laitonta. Tämähän automaattisesti ohjaa kaikki www.dinsey.com tai www.mcdnoalds.com osoitteet Verisignin mainossivuille.
Mihin tuskin kuitenkaan myydään palstatilaa pornoyrittäjille tai Viagra-kauppiaille...
Re: Laillista?
Anonyymi kommentoija, 17.9.2003 16:31:32
Pisteet: 0
Mihin tuskin kuitenkaan myydään palstatilaa pornoyrittäjille tai Viagra-kauppiaille...
Miksei? Molemmat ovat laillisia ammatteja. :)
Maailman pisin domain-nimi?
Anonyymi kommentoija, 17.9.2003 16:43:00
Pisteet: 0
Suomalaisia uusia domaineja
Anonyymi kommentoija, 17.9.2003 18:08:26
Pisteet: 0
Suomen poliisi?
http://www.supo.fi/

Kuuluisan goatsen suomalainen alajaosto? Niiden jotka näkevät pahoja unia väkivaltaisista kuvista, ei kannata mennä katsomaan mitä täältä löytyy:
http://www.goatse.fi/
Re: Suomalaisia uusia domaineja
Zemial, 17.9.2003 18:41:38
Pisteet: 0
Suomen poliisi? http://www.supo.fi/
Kuuluisan goatsen suomalainen alajaosto? Niiden jotka näkevät pahoja unia väkivaltaisista kuvista, ei kannata mennä katsomaan mitä täältä löytyy:
http://www.goatse.fi/
ja viimeistään www..blackmetal.fi kruunaa koko uudistuksen hyödyllisyyden.

Mielestäni tuo uudistus meni oikeasti vähän pieleen. Nämä vapaat domainithan olisi voitu myydä hyvin vaikka vaan jonkun kökkö.fi:n alle.. eli tyyliin goatse.x.fi .. turhaa hommaa koko tuommoinen leikkiminen, joku .com ja .net on jo pilattu, niin miksi vielä .fi
Saruwine Re: Suomalaisia uusia domaineja
Saruwine, 18.9.2003 19:53:50
Pisteet: 0
Mielestäni tuo uudistus meni oikeasti vähän pieleen. Nämä vapaat domainithan olisi voitu myydä hyvin vaikka vaan jonkun kökkö.fi:n alle.. eli tyyliin goatse.x.fi .. turhaa hommaa koko tuommoinen leikkiminen, joku .com ja .net on jo pilattu, niin miksi vielä .fi
Millä lailla pilattu? Miten kökkö.fi-väliportaan käyttö muuttaisi asiaa (paitsi tekisi osoitteista hankalampia käyttää)?
Haloo!
Anonyymi kommentoija, 18.9.2003 11:54:54
Pisteet: 0
Haloo!

Minullakin on 3 domainia nyt.
Ja niin uskomattomalta kuin se tuntuukin,
että itse maksaa domainista ja sitten
kun sen antaa jonkun todella hyvän
isp:n ylläpitää että se osoittaisi jonnekkin
niin sitä ei ikinä enään saa takaisin.

Mik-.
feenix Re: Haloo!
feenix, 18.9.2003 13:51:31
Pisteet: 0
Minullakin on 3 domainia nyt. Ja niin uskomattomalta kuin se tuntuukin,
että itse maksaa domainista ja sitten
kun sen antaa jonkun todella hyvän
isp:n ylläpitää että se osoittaisi jonnekkin
niin sitä ei ikinä enään saa takaisin.
Tuota, miksi annat domainin jollekin ISP:lle? Se, että joku taho hostaa tuota domainia ja sen sivuja/maileja/jne ei kyllä yhdenkään tietämäni [IH]SP:n osalta tarkoita, että he omistaisivat domainit, tai että he edes vihjaisivat niiden omistusoikeuden siirrosta...
Re: Haloo!
Anonyymi kommentoija, 18.9.2003 14:15:56
Pisteet: 0
Ei vaan esimerkiksi kun he pistävät
joker :ille nimipalvelun osoittamaan jonnekkin
ja sen jälkeen hukkaavat autentikointi tunnukset esim..

Kokemusta löytyy, suurin osa huijjareita.
feenix Re: Haloo!
feenix, 18.9.2003 21:35:11
Pisteet: 0
Ei vaan esimerkiksi kun he pistävät joker :ille nimipalvelun osoittamaan jonnekkin
ja sen jälkeen hukkaavat autentikointi tunnukset esim..
Kokemusta löytyy, suurin osa huijjareita.
He kun eivät voi hukata mitään tunnuksia Jokerilla, kun se tunnus on sinun antamasi sähköpostiosoite ja salasanan saa sinne. Ehkä kyse oli jostain toisesta registraarista.

Ja registraarit yleensä hoitavat tällaisia asioita kyllä kuntoon, ei tarvitse kärsiä typeristä hostaajista.
jst
jst, 17.9.2003 16:11:22
Pisteet: 0
No äsken koitin ja perusilmo "The page cannot be displayed" tuli. Aikaisemmin tänään jo ehdin ihmetellä kun jonkun osoitteen typotin Mozillalla. IE:llä on jo tottunut että tulee tuo ilmoitus: "eipä löytynyt, oisikohan nämä[0-n domainia] lähellä?". Siis samanmoinen sieltä verisigniltä tuli aikaisemmin tänään.
THE GOAT CAN BE CANCELLED
superhoe Nerokasta
superhoe, 17.9.2003 16:40:06
Pisteet: 0
Nerokasta, yksi maailman suurimpia ilmaisia mainostiloja. Ihmettelenpä silti onko tämä nyt sitten eettisesti ihan ok.

"Guru Meditation - sponsored by Intel"

Jos sitä perustaisi firman joka alkaa myymään mainostilaa mm. bluescreeneistä..
--
Pineapple Re: Nerokasta
Pineapple, 18.9.2003 09:44:24
Pisteet: 0
"Guru Meditation - sponsored by Intel"
Luulisi että Motorola olisi gurun meditoinnin sponssi..

Jos sitä perustaisi firman joka alkaa myymään mainostilaa mm. bluescreeneistä..
Tätä on nähty jo pop-upeissa.
Pineapple
heko NANOG-ketju
heko, 17.9.2003 18:50:03
Pisteet: 0
Päätellen tämän viestiketjun sisällöstä, Verisign saattaa jo harkita koko jutun perumista. Joka tapauksessa jotkut aikovat luoda käytännön vastajärjestelyjä:
http://marc.theaimsgroup.com/?l=nanog&m=106367... ja http://marc.theaimsgroup.com/?l=nanog&b=200309
--
Heikki http://www.heikkikorpela.fi heikki@heikkikorpela.fi
hanska Re: NANOG-ketju
hanska, 17.9.2003 23:27:59
Pisteet: 0
Päätellen tämän viestiketjun sisällöstä, Verisign saattaa jo harkita koko jutun perumista. Joka tapauksessa jotkut aikovat luoda käytännön vastajärjestelyjä: http://marc.theaimsgroup.com/?l=nanog&m=106367... ja http://marc.theaimsgroup.com/?l=nanog&b=200309
Eikö onnistuisi jotenkin palomuurittamaan tuota? Tai ainakin webbiselaimet voidaan estää, mutta itse ongelmahan täytyy varmaan kiertää haxoroimalla bindiä tai vastaavaa. Viisaammat saavat jatkaa ajatustani.

Kenties kurjaa paikkaa ddossataan niin kovasti, että ymmärtävät mitä ovat tehneet. Mutta kunhan ymmärtäisivät.

Hanska
Erehtyminen on inhimillistä, mutta täydelliseen sekoiluun tarvitaan tietokone
heko Re: NANOG-ketju
heko, 18.9.2003 02:05:10
Pisteet: 0
Eikö onnistuisi jotenkin palomuurittamaan tuota?
Jos "palomuurilla" tarkoitat "pakettifiltteriä", niin eipä oikein.

Tai ainakin webbiselaimet voidaan estää
Huh? Miten?

mutta itse ongelmahan täytyy varmaan kiertää haxoroimalla bindiä tai vastaavaa.
http://marc.theaimsgroup.com/?l=bugtraq&m=1063... ja http://marc.theaimsgroup.com/?l=bugtraq&m=1063...
--
Heikki http://www.heikkikorpela.fi heikki@heikkikorpela.fi
hanska Re: NANOG-ketju
hanska, 19.9.2003 14:42:30
Pisteet: 0
Eikö onnistuisi jotenkin palomuurittamaan tuota?
Jos "palomuurilla" tarkoitat "pakettifiltteriä", niin eipä oikein.
Tai ainakin webbiselaimet voidaan estää
Huh? Miten?
Eikös ne mene aina samaan osoitteeseen? estetään sinne pääsy.

Hanska
Erehtyminen on inhimillistä, mutta täydelliseen sekoiluun tarvitaan tietokone
heko Re: NANOG-ketju
heko, 19.9.2003 15:24:57
Pisteet: 0
Eikös ne mene aina samaan osoitteeseen? estetään sinne pääsy.
Umm, joo, mutta toi tarkoittaa edelleen että saat "connection refused" tai vastaavan viestin, et "host not found"-viestiä. Poistaahan se joitain oireita mutta ei itse ongelmaa. Järkevästi ratkaistaakseen tossa pitäs olla esim. squidi välissä tms. kivaa.
--
Heikki http://www.heikkikorpela.fi heikki@heikkikorpela.fi
Makaveli Joops
Makaveli, 17.9.2003 17:55:20
Pisteet: 0
Mitä uskaltaisitte veikata, montako hittiä tuo Verisignin hakusivu saa sekunnissa? :)

Vetoomus: Stop Verisign DNS Abuse - http://www.petitiononline.com/icanndns/