|
Perjantai, 3.12.2004 Lycosin roskapostin vastainen näytönsäästäjä toimiiLycos Europen muutamia päiviä sitten julkistama spämmiä vastaan taisteleva näytönsäästäjä on osoittautunut toimivaksi. Nettipalvelimia monitoroivan Netcraftin tilastojen mukaan MakeLoveNotSpam-näytönsäästäjän tuottamat hajautetut palvelunestohyökkäykset (distributed denial-of-service, DDoS) ovat aiheuttaneet kahden Kiinassa ylläpidetyn nettisivuston, printmediaprofits.bizin ja bokwhdok.comin, katoamisen verkosta. Lycos Europe ei kommentoinut asiaa eilen torstaina, mutta viime tiistaina yhtiö ilmoitti, ettei sen tavoitteena ole sulkea sivustoja verkosta, vaan hidastaa niiden toimintaa.
Lue juttu K2, 3.12.2004 00:06. Lähde: ZDNet
|
|
Kommentoi juttua
jyrkipes, 3.12.2004 10:58:42
Vastaa
muumio, 3.12.2004 14:07:57
Vastaa
Minua kiinnostaisi joka tapauksessa tietää, että vähenikö vai lisääntyikö verkkoliikenne tuon johdosta, eli mahtoiko spämmin lähettäminen keskeytyä kyykänneiltä saiteilta, vai generoitiinko tässä nyt vain ylimääräistä liikennettä?
Pineapple, 3.12.2004 03:09:47
Vastaa
hsalonen, 3.12.2004 06:44:14
Vastaa
Mielestäni rikollisia ja spämmereitä vastaan ei pitäisi taistella heidän omilla keinoillaan, vaan ihan rehellisesti lakisäädöksin ja vankeustuomioin. Järkyttävää, että tämmöinen pienimuotoinen rikollisuus hyväksytään ihan sen takia, että tavoite on hyvä.
janilxx, 3.12.2004 07:25:52
Vastaa
setae, 3.12.2004 11:36:34
Vastaa
Eli, ei kiitos. Varmasti vastaavia verkossa jo on, mutta uusia laajaa mediajulkisuutta saavia ei kyllä kaivata lisää.
Plaaa, 4.12.2004 14:22:33
Vastaa
Ei tuon järjestelmän koodin saaminen ole mikään märkä päiväuni. Tollaisen järjestelmän koodaa kuka tahansa vähänkin verkkoja ja vaikka c-kieltä osaavaa. Ja ei tuota järjestelmää ihan muutamaa stringiä muuttamalla saa toimivaksi joutumatta vastuuseen sen käyttamisestä. Tuon järjestelmän hallinnan täytyisi tapahtua jossain yleisessä hajautetussa järjestelmässä kuten ircissä jotta sitä voitaisiin hallita turvallisesti jäämättä kiinni.
juhtolv, 3.12.2004 13:07:10
Vastaa
Karitku, 3.12.2004 09:03:49
Vastaa
kurt, 3.12.2004 06:34:36
Vastaa
ion, 3.12.2004 07:46:55
Vastaa
Daedalon, 3.12.2004 15:54:59
Vastaa
Slashdotin kommenteissa oli myös tällaista tietoa: http://it.slashdot.org/comments.pl?sid=131532&...
moretgage.info has address 202.102.230.36
moretgage.info mail is handled by 0 127.0.0.1.
All-Nettoolsin http://all-nettools.com/toolbox mukaan 202.102.230.36 on kiinalaisessa omistuksessa, eli ainakaan tämä sivusto ei ole mitään DNS-ohjausta Lycosin osoitteeseen tehnyt joka juuri missään asti näkyisi. F-Securen kommentit tilanteeseen ja etenkin väitettyihin sivustomurtoihin löytyvät sivulta http://www.f-secure.com/weblog/archives/archive-12...
Tätä selvitellessä heräsi kysymys, onko Lycosin tarkoitus oikeasti taistella roskapostia vastaan vaiko vain tavoitella julkisuutta. Firmahan meinasi joskus olla hyvinkin suosittu, mutta jäi sitten kovempien kilpailijoiden jalkoihin joka osa-alueella. Tilanne vaikuttaa melko epätoivoiselta, sillä hakukonepainotteisen firman etusivun hakukone ei toiminut Firefox 1.0:lla ollenkaan. Voisi minun puolestani kuopata tuollaiset nettifirmat jotka eivät osaa niinkään yksinkertaista asiaa kuin oikeaoppista HTML:ää.
Moose, 3.12.2004 11:58:34
Vastaa
http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=14&am...
Ilmeisesti jotkin muutkin kuin Sektorin kommentoijat ovat olleet sitä mieltä että Lycos liikkuu laillisuuden/eettisyyden/yms rajamailla. Ja osaavat nuo spammärit näköjään iskeä takaisinkin:
"F-Secure kertoi torstaina, että yksi näytönsäästäjän palvelunestohyökkäyksen kohteista ohjaa kaiken liikenteen takaisin Lycosin kampanjasivuille." :)
Snattu, 3.12.2004 09:12:38
Vastaa